Kaj torej potrebujemo za uspešen začetek?

Najprej se je potrebno registrirati na stavno borzo Betfair. Drugje takšnih nakupov in prodaj stav ne boste mogli izvrševati. V drugi vrsti boste pa potrebovali kar nekaj časa, da boste lahko spremljali tekme. Glede na to, da se lahko tenis zavleče tudi štiri ure in več, to ni za vsakogar. Seveda je veliko lažje na manjših turnirjih, Grand Slam turnirji in njihovih 5 setov je pa lahko pogubnih za tiste, ki nimajo časa ali potrpljenja.

Najprej si natisnemo seznam tekem, ki so na voljo in-play, se pravi, da bomo lahko igrali v živo med tekmo. Nato si oglejte statistiko tekmovalcev. (KLIK)

Close up view of tennis racket and balls on the clay tennis court

Vir: rauriserhof.at

Zadnji dosežki, procentualna uspešnost na določeni podlagi, morebitne poškodbe… Ni dovolj, da spremljate igralca v živo na televiziji, pametno je tudi pogledati, kako se je do sedaj odrezal v medsebojnem obračunu z danim nasprotnikom, če se je ta že kdaj prej zgodil. Zgodovina se rada ponavlja. Spet po drugi strani pa ni dovolj, da si ogledate samo statistiko. Kombinacija obojega – statistike in spremljanja skozi tekme, je pa zmagovalna kombinacija. Tako boste odlično pripravljeni na odločitve, ki vam bodo prinašale denar. Vzemite si čas, hitrost tukaj odpade.

Zapomnite si zlato pravilo – favorit lahko podcenjuje nasprotnika in temu primerno ne štarta s polno močjo. Medtem ko je pri ne-favoritih drugače. Ti bodo od začetka udrihali po favoritu in se postavljali s svojim znanjem. Prej ali slej se jim bo stresla roka in ne bodo sposobni zaključiti. So sicer izjeme, a redke. Dolgoročno to pomeni dobiček. In prav na tem sloni celotna strategija.

Lahko kombinirate Ferrerja, Murraya in Federerja na lističu, skupna kvota pa ne bo dosegla več kot 1.30. Vredno? Niti slučajno. Lahko pa počakate na določen trenutek tekme in odnesete kvoto 2.0 ali več, na enem samem favoritu. Požvižgajte se na druga dva, dobiček bo v vsakem primeru višji in riziko manjši.

Torej začnimo. Določimo favorite, takšne ki jim ustreza dana podlaga, takšne, za katere vemo, da bi lahko in morali zmagati.

Nanj ne placiramo nič, razen če je v naših očeh favorit tisti, za katerega stavnica meni drugače in ima kvoto nad 2.50. Se pravi, če menimo, da bo zmagal outsider, lahko placiramo takoj. Vendar, samo in izključno če ima kvoto nad 2.0 ali več. Drugače se ne splača. Osebno jemljem samo kvote okoli 2.50.

Ampak v večini bo favorit psihično in fizično močnejši in lahko zmaga. Konstantno staviti na outsiderje ne bo šlo. Dolgoročno ne boste uspešni. Samo na izbrane – to gre, vendar to ne bo šlo vsakodnevno.

V večini bodo odnesli zmago favoriti.

In naš trenutek za placiranje stave napoči takrat, ko se zgodi sledeči scenarij. Podcenjevanje nasprotnika ali enostavno pomanjkanje ritma na začetku. V prvih igrah se igralci vedno tipajo in privajajo na podlago, okolje,… skratka, takrat je možno vse. In to lahko izkoristijo ne-favoriti in si zagotovijo hitro vodstvo. Naša naloga pa je, da upamo, da bo to vodstvo trajalo čim dlje. Zaradi tega, da našemu favoritu dvignejo kvoto. Do kod? Ta odločitev je vaša, vendar spet lahko iz izkušenj rečemo takole. Če vidite, da se naš favorit počasi prebuja pri stanju trenutnem rezultatu 3-0, njegova kvota pa je že blizu 2.0, potem lahko stavite nanj. Pod to kvoto ne stavite, saj se dolgoročno ne splača. V takšni situaciji so preobrati pogosti že v prvem nizu.

Lahko se odločite iz izpustite celoten prvi niz in se pridružite šele v drugem. Pogoj je, da je naš favorit izgubil prvega, upajmo na čim bolj boleč poraz, še najbolj idealno 6-0 ali 6-1. To bo dvignilo kvoto v nebo in s tem naš dobitek. Torej BACK favorita, ko se kvota nanj okrepča do 2.0 ali več.

Kako dolgo vztrajamo pri naši odločitvi preden prodamo zadevo z dobičkom (lay)? Vaša odločitev. Lahko pustite odprto do konca, vendar s tem tvegate svoj vložek. Sam počakam do trenutka, ko naš favorit prvič doseže break, ali se temu približa (0-40), kar mu kvoto že spusti krepko navzdol. Je pa težko, saj je takšna odločitev povsem na podlagi tega, kar lahko vidite v živo na igrišču. Je nasprotnik živčen, ali še kar mirno dosega lepe winnerje?

In takoj ko smo zadevo prodali (lay-ali) priporočam, da dobička ne razdelite, saj ne bo velik. Raje si naredite freebet, se pravi stavo, da dobitek prejmete le v primeru, če zmaga vaš favorit. Po potrebi razdelite potencialni dobitek šele takrat, ko se ne-favoritu kvota še dodatno dvigne. Še posebej, če je izgubil drugi niz.

Idealna je uporaba na vseh dvobojih, kjer ni opcije igranja na pet nizov.

Ne pozabite na prednost domačega občinstva! Ta ima moč kot v nogometu prednost domačega igrišča!

 

Murray – Troicki.

Le kdo je favorit? Seveda Murray. Kljub vsemu nadebudni Srb trga vse okoli sebe in že vodi 0-4! Kvota Murrayu zraste na 6! Ops, to pa je vredno. In naenkrat, kot prerojen že prihaja do svojih priložnosti. Vseeno izgubi prvi in drugi niz, a zadnji trije mu pripadajo! Psihična moč favorita!

Opcij je ogromno, pomembno je le, koga določimo za favorita. Tukaj pa nam pomagata statistika in spremljanje in poznavanje igralcev.

Še vedno ne bomo 100% uspešni – logično, vendar bomo krepko na pozitivni strani. Če naš favorit dobi prvi niz in izgubi drugega, v takšnem primeru se ponavadi za kasnejše posredovanje ne odločamo in tekmo izpustimo. Tekma, ki bi nas presenetila, bi pa bila med Hantuchovo in Wozniackijevo, saj je slednja izgubila 0-2.

Vedno stavite le toliko, kolikor si lahko privoščite izgubiti. Priporočamo stavo v višini 2-3% vaše banke. Pri kvoti nad 2.50, boste lahko svoj dobitek lepo porazdelili in prejeli svoje 2-3% nazaj, ne glede na to kdo bo na koncu dejansko zmagal.

Torej na kratko – stava na favorita, če ne štarta s polno močjo oz. izgublja na začetku, ali koncu prvega niza. Kvota nad 2.0. V izjemnih primerih ultra-favoritov (Nadal, Djoko…) vzemite pogojno tudi 1.80 (:-)). Prodajte takrat, ko naš favorit doseže break, ali se mu približa (0-40). Pač – glede na videno. Layajte s takšnim zneskom, kot ste sklenili back. Tako dobite freebet na vašega favorita. Dobitek razdelite šele, ko se kvota ne-favoritu še dodatno poveča.

Še dodatna ugotovitev:

– velikokrat naš favorit, ki je izgubil prvi niz, izgubi tudi svojo servisno igro na začetku drugega. To dodatno okrepča kvote!

Pri dani strategiji gre za preizkušeno metodo, ki prinaša dobiček. Tudi če je dnevno 10 tekem, ki bi prišle v poštev, ne igrajte vseh 10. Ne izzivajte sreče! Zadovoljni bodite z eno, ali maksimalno dvema dobitnima tekmama na tak način – dnevno.

Pri tenisu žal ne boste našli magične avtomatske strategije, ki bi veljala za vsako tekmo. Veliko je poškodb, veliko simuliranja, v igri je moč živcev in navsezadnje – ko ti ne gre – ti ne gre.

Spremljajte dano strategijo, glede na kvote in lastne zahteve razdelite dobitek in ne bo vam potrebno čakati, če gre tekma dejansko v tretji in odločilni niz. Previdno le pri potencialnih petih nizih, vstopite ko je kvota zadostna (Murray – pri 6,0!), ali pa počakajte do tretjega, kjer favoritu bije zadnja ura, da še izvleče potrebno iz tekme.

Torej še enkrat! Registrirajte se na Stavno Borzo, ker boste tukaj lahko tenis strategijo za športne stave izvajali brez problema, z zagotovo najvišjimi kvotami! REGISTRACIJA + BONUS FREE BET