Over Under stave so zraven Asian Handicapa najbolj popularna zvrst profesionalnih stavničarjev, razlog pa je isti kot pri AH, torej večja možnost dobitka. Večinoma imajo vse Under Over stave možnost dobitka in izbube stave. Torej že po tem je všečnost med profesionalci v porastu saj že s tem izločijo nek odstotek izgube v primerjavi z klasičnim stavljenjem 1×2. Stava Over Under temelji na podatku ali bo na neki tekmi določeno število golov večje ali manjše. Under Over pa poznamo tudi pri tenisu, košarki, pa pri nogometnih stavah na kote, kartone itd…

Predvidevamo da vas večina če ne vsi, že pozna stave na over under 2.5, 3.5 golov itd… Zato bomo razložili samo kaj pomeni stavljenje na Asian gole, torej over under 2.25, 2.75 ter over 3.

Under Over 2.25

Under Over stava s četrtinko je Azijski seštevek golov. Za to zvrst pa veljajo ista pravila kot za Asian handicap. Pri tej stavi se dogaja da stavite z enim vložkom dejansko na dve stavi, skupni vložek pa se vam deli na pol.

Za primer bomo vzeli dve ekipi A – B s kvotama:

  • Under 2.25, kvota 2.10
  • Over 2.25, kvota, 1.75

Recimo da ste stavili 100€ na Under 2.25. Če se tekma konča z nič ali enim zadetkom, boste zadeli 210€, torej 110€ profita. Če se tekma konča z dvema zadetkoma, ste zadeli under 2.5, za under 2 pa prejmete vložek nazaj. V tem primeru je tole nekako takole. Profita imate 55€ (50×2.10=115€). Če se tekma konča s tremi ali več zadetki, je stava izgubljena.

Če ste stavili na več kot 2.25 gola, se mora tekma končati z najmanj termi goli, da bi bila stava popolnoma dobitna. Če se konča s točno dvema zadetkoma, izgubite pol vložka.

Under Over 2.75

Pravila so dejansko ista kot pri prejšnji razlagi.  Zopet vzamemo primer ekipe A in B, kjer so kvote:

  • Under 2.75, kvota 2.30
  • Over 2.75, kvota 1.90

Recimo, da ste položili 100€ na manj golov, torej under 2.75. Če se tekma konča z nobenim, enim ali dvema zadetkoma boste osvojili 230€, profit 130€. Če bodo na tekmi točno trije goli boste zgrešili stavo under 2.5 gola, za under 3 pa boste prejeli povračilo stave. Če je skupno število golov 4 ali več boste stavo kompletno izgubili.

Under Over 3

Če stavnica ponuja samo dve možnosti Under 3 ali Over 3, je to seveda Azijski seštevek golov, z drugim imenom tudi polni Under Over. Pri tej stavi, če se tekma konča s točno tremi zadetki prejmete vložek nazaj. Enako velja tudi za podobne stave Under Over 1, Under Over 2…

Če želite uporabljati te zvrsti stav v kakšni svoji strategiji, vam toplo priporočamo uporabo Bet365.com , pri njih je stavljenje na Asian gole precej popularno, prav tako lahko to počnete v živo, torej pri in-play tekmah.