betfairtradingKer z dneva v dan prejemamo vse več vprašanj, kako funkcionira Betfair, vam bomo kar v članku ponudili nekaj odgovorov, da si lahko vsi tisti ki bi tam želeli staviti, preberete kaj koristnega. Že res da ima tudi betfai sportbook, torej možnost stavljenja enako kot vse ostale spletne stavnice. Ima pa tudi Exchange možnost, kjer lahko vi nudite stave na način kot bi bili stavnica. Trgujeve s kvotami, prodajate stave, s tega vidika je dobil Betfair naziv Exchange. Na exchagne marketu ne stavite proti stavnici, ampak proti drugim stavničarjem, kar je novost v svetu športnih stav.

Je možno staviti na Betfair enako kot na normalnih stavnicah?
Seveda je mogoče, imate dve možnosti. Prva je da uporabljate sportbook, to je enaka stavnica kot vse ostale, ali pa da stavite na exchange samo na Back market”modri okvirčki”, kar vam seveda bolj priporočamo, saj so tukaj kvote tudi do 20% višje kot na vseh ostalih stavnicah.

Kaj je sosednja stran od “Back” stav?
Sosednja stran so Lay stave “pink barve”, kjer lahko stavite da se nekaj ne bo zgodilo. Recimo Barcelona ne bo zmagala, ta konj ne bo zmagal, točen rezultat ne bo 0-1, ne bo več kot 5 golov itd. V tem primeru ste v vlogi normalne stavnice, ker lahko ponujate kvote, ki jih drugi sprejemajo na back strani.

Kaj je Matched bet?
Vsaka stava potrebuje nekoga, ki bo staviv back in nekoga ki bo stavil lay, torej nekdo bo stavil na zmago neke ekipe nekdo pa da ekipa ne bo zmagala, in ko skleneta stavo pri isti kvoti nastane torej Matched bet oz sklenjena stava. “dejansko tisti, ki dobi stavo pobere denar od tistega ki je stavil proti njemu in obratno”

Torej, kaj je pravzaprav Lay stava?
Če bi želeli položiti Lay stavo pri kvoti 2.2 “torej da se nekaj ne bo zgodilo”. Pri stavi 100€ bo izplačilo v vsakem primeru 220€. (100 x 2.2). To je skupen denar v tej stavi. Torej če bo stavo dobil tisti ki je stavil na Back strani bo dobil 120€ plus povrnjen vložek 100€. Če se zgodi nasprotno da se dogodek ni zgodil in je dobitna Lay stava potem tisti, ki je stavil na Lay dobi nazaj svoj vložek 120€”to je moral vložiti” in pa dobiček 100€. Če pozorno pogledate boste videli razliko. Backer je moral dati 100€ za dobitek 120€ pri kvoti 2.2, Layer pa je moral dati 120€ za dobitek 100€. Vzamimo primer da je kvota Lay nižja od 2.00. Recimo da je kvota 1.30 in stavimo lay 100€, v tem primeru bomo plačali samo 30€ za možnost dobitka 100€, nasprotnik na Back strani pa bo moral plačati 100€ za dobitek 30€.

Kaj pomenijo dodatni okvirčki za Back in Lay “bele barve”?
Ti okvirčki pomenijo, da je nekdo določil kvoto, ki čaka na sprejem. Spet en primer. Recimo da boste stavili  na eno nogometno tekmo, na favorita, ampak ne pričakujete hitrega vodstva. Ta favorit ima recimo kvoto 1.35. Vi ste prepričani da bodo goli padli kasneje in tako bo favoritu od štarta tekme kvota precej narasla. Zato lako kvoto že pred tekmo nastavite na recimo 1.50, 1.70 ali 2.00 ali karkoli želite. In ko bo kvota dosegla vaše, vam bodo tisti ki stavijo nasproti, stavo tudi sprejeli. To je še ena velika prednost pri stavljenju, ki je na drugih stavnicah ni.

Kako si spremenim kvote na normalne? Prikazuje mi 1/15, 2/4…
Zelo enostavno, kar na osnovni strani, ko se prijavite zaskrolajte na dno strani in tam imate na sredini okvirček kjer si spremenite kvote na DECIMAL ODDS. To vam bo potem ostalo za stalno in s kvotami več ne boste imeli problemov.

Naredi si račun na betfair stavnici stavi vsaj 10€ in prejel boš 30€ v brezplačnih stavah! 

STAVI 10€ IN PREJMI 30€

Upam da vam bo teh nekaj dodatnih nasvetov vsaj malo olajšalo stavljenje na “za naše pojme” daleč najboljši spletni stavnici kar obstaja v tem trenutku.

 

Če pa bi kdo od vas rad naredil lep dobiček s Lay stavami potem vam lahko predlagamo le, da si ogledate Layer of Profit napovedi s katerimi lahko naredite tudi do 1300€ dobička na mesec.

301